بررسی اجمالی آمیکو تک کابین آراز

آراز یکی دیگر از محصولات جدید شرکت آمیکو است که چندی پیش با طراحی زیبا و متفاوت توسط شرکت آمیکو به بازار داخلی عرضه‌شد. پیکاپ تک کابین آراز درواقع ساخت کمپانی HUNGHAI کشور چین است که بانام N1 در سال 2014 به بازار خودرویی این کشور عرضه شد. تاریخ شروع فعالیت‌های کمپانی هونگهای به سال 1951 بازمی‌گردد و از آن زمان تاکنون عمده فعالیت این شرکت تولید خودروهای سنگین نظیر کامیون و اتوبوس بوده و تجربه چندانی در تولید پیکاپ‌های غول‌پیکر ندارد. شرکت آمیکو نیز همچون شریک تجاری خود (HUNGHAI) در بازار داخلی به تولید و عرضه انواع کامیونت ،تراکتور و ماشین‌آلات سنگین اشتغال دارد و به‌نوعی می‌توان همکاری با شرکت چینی HUNGHAI را اولین قدم شرکت آمیکو برای ورود به دنیای آفرود و تولید پیکاپ‌های قدرتمندی همچون آراز و آسنا (پیکاپ دو کابین) دانست.پیکاپ آراز همچون برادر خود (آسنا) از ابعاد بسیار مناسبی برخوردار است که باعث می‌شود بر اساس دسته‌بندی‌های جهانی در سگمنت پیکاپ‌های بزرگ (Full-Size Pickup Truck) قرار گیرد. طبق اعلام شرکت سازنده قرار است به‌زودی آراز در دو مدل ویل بیس بلند و کوتاه و در دو نوع تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل به بازار عرضه شود.

نقد کارشناسان

آراز از طراحی کاملا مشابهی با برادر بزرگ‌تر خود (آسنا) برخوردار است که طبق ادعای مدیران شرکت آمکیو در طراحی پلتفرم و نمای ظاهری هردو این خودروها، از فورد F150 الهام گرفته‌شده است. اگر از تک کابین بودن اراز صرف‌نظر کنیم اختلافات بسیار کمی میان این دو برادر چشم می‌خورد؛ ازجمله این تفاوت‌ها می‌توان به نوار کرومی اطراف مه شکن جلو و رکاب زیر پایی اشاره کرد که آراز از آن بهره نمی‌برد اما در آسنا وجود دارد. علاوه بر این تجهیزات، به جرات می‌توان گفت که کابین بزرگ‌تر آسنا، در مقایسه با کابین تک آراز زیبایی بیشتری را برای این پیکاپ بزرگ به ارمغان آورده است و از هماهنگی بیشتری با ابعاد کلی خودرو برخوردار است. در داخل کابین آراز، فضای بسیار مناسبی برای دو سرنشین این خودرو در نظر گرفته‌شده و همچنین برخلاف آنچه انتظار می‌رود امکانات مناسبی همچون سیستم کنترل صوتی روی فرمان، صندلی و فرمان چرمی، آینه وسط ضد نور و… برای سرنشینان تعبیه‌شده است. پیکاپ آراز و آسنا هر دو از یک پیشرانه 4 سیلندر 2378 سی‌سی ساخت شرکت میتسوبیشی ژاپن بهره می‌برند که توان تولید 143 اسب بخار قدرت و 210 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. نیروی تولیدشده توسط پیشرانه این خودرو توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی به هر 4 چرخ منتقل می‌گردد که البته راننده می‌تواند با توجه به نیاز خود از طریق یک ترنسفر کیس الکترونیکی که در پایین فرمان خودرو قرار دارد، میزان انتقال نیرو به چرخ‌ها را در 3 حالت H2، 4H و 4L تنظیم نماید. آراز نیز همچون آسنا به‌صورت دوگانه‌سوز بوده و علاوه بر بنزین از گاز CNG نیز استفاده می‌نماید. طبق اعلام شرکت آمیکو مصرف سوخت بنزین این خودرو در یک سیکل ترکیبی، معادل 10.7 لیتر در هر 100 کیلومتر است که برای یک پیکاپ فول سایز عدد مناسبی به نظر می‌رسد. ناگفته نماند که همان‌طور که در تمامی تبلیغات‌های شرکت آمیکو نیز به آن اشاره‌شده آراز به سیستم قفل دیفرانسیل اتوماتیک (Auto Diff Lock) مجهز شده است که باعث می‌شود این خودرو به‌راحتی بتواند از ناهمواری‌ها و شیب‌های موجود در جاده‌های صعب‌العبور بگذرد و شمارا به مقصد برساند.

ارزش خريد آمیکو تک کابین آراز

در تمامی نمایشگاه‌هایی که تاکنون آراز و آسنا در آن به نمایش درآمده بودند و حتی تا چندی پیش، قیمت تعیین‌شده برای آراز و آسنا در حدود 170 میلیون تومان اعلام‌شده بود که برای پیکاپی توانمند و مجهز رقم مناسبی به نظر می‌رسد، اما اکنون طبق گفته‌های قائم‌مقام ارس خودرو دیزل قرار است قیمت پیکاپ آراز تا حدود 350 الی 400 (هم سو با نرخ ارز) افزایش یابد که در این صورت، نمی‌توان ارزش خرید چندان بالایی برای این خودرو در نظر گرفت؛ بنابراین اگر قیمت این خودرو تا حدود 400 میلیون افزایش یابد، در این رنج قیمتی می‌توان نمونه‌های کم‌کارکرد تویوتا هایلوکس را خریداری کرده و از امکانات و کیفیت یک پیکاپ ژاپنی بهره‌مند شد.